Software République оголошує конкурс відкритих інновацій Mobility 4.0 Challenge

Переможці конкурсу Mobility 4.0 Challenge увійдуть до складу Software République і зможуть брати участь у формуванні мобільності майбутнього

  • Члени Асоціації Software République — Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics і Thales — оголошують про перший конкурс відкритих інновацій, який стартує 6 вересня.
  • Взяти участь в ньому зможуть стартапи, індивідуальні підприємці, малий і середній бізнес, дослідницькі інститути, вчені і всі, хто хоче створювати нові рішення мобільності в Європі.
  • Кандидати повинні будуть представити проекти інтелектуальних рішень мобільності, розроблені на основі даних від учасників Software République.
  • Це унікальна можливість реалізувати свої ідеї за підтримки шести найбільших галузевих компаній і увійти в екосистему Software République.
alt
Mobility 4.0 Challenge

Головним завданням «цифрової Республіки» Software République, утвореної в квітні 2021 року, є розробка рішень і систем мобільності майбутнього.

Щоб стимулювати інновації на базі відкритої екосистеми, Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics і Thales організують конкурс під назвою Mobility 4.0 Challenge by the Software République. Вперше шість провідних європейських компаній нададуть свої дані, інструментальні засоби, платформи для дослідної розробки обладнання та програмного забезпечення, а також знання та напрацювання, на основі яких конкурсанти повинні будуть запропонувати інноваційні транспортні рішення в Європі.

На конкурс приймаються роботи за наступними п'ятьма напрямками:

- Підвищення зручності використання електромобілів

- Мультимодальна доступність

- Інтелектуальний транспорт

- Кібербезпека

- Відкриті ідеї

Для учасників конкурсу - це унікальна можливість представити свої ідеї провідним гравцям на ринку транспортних і цифрових рішень. Кандидати, які пройшли відбір, отримають доступ до необхідних для своїх проектів даних, а також підтримку експертів з шести компаній, які допоможуть сформулювати комерційну пропозицію і розробити дослідний зразок на основі своєї ідеї. Переможці увійдуть до складу Software République і зможуть користуватися науково-дослідними майданчиками цієї екосистеми. Крім потенційних виробничих можливостей переможці отримають увагу ЗМІ на відомій міжнародній технологічній виставці, а також офіс на території одного з партнерів Software République.

До журі конкурсу увійшли представники всіх шести учасників Software République:

- Софі Пруст ( Sophie Proust), виконавчий віце-президент і технічний директор Atos Group

- Лоранс Монтанарі (Laurence Montanari), віце-президент з транспорту і мобільності Dassault Systèmes

- Фредерік Вашер (Frédéric Vacher), голова з інновацій лабораторії 3DEXPERIENCE в Dassault Systèmes

- Жан-Марк Лафонд (Jean-Marc Lafond), директор з рішень IoT в Orange Innovation

- Люк Джулія (Luc Julia), науковий директор Renault Group

- Жиль ле Борнь (Gilles Le Borgne), виконавчий віце-президент Renault Group з інженерних розробок

- Фредерік ле Гревес (Frédérique Le Grevès), виконавчий віце-президент зі зв'язків з громадськістю у Франції в STMicroelectronics, президент і генеральний директор підрозділу STMicroelectronics France

- Стефан Ройер (Stéphane Royer), директор з обробки та аналізу даних в Thales

Бажаючі можуть подати заявку на участь у конкурсі з 6 вересня по 13 жовтня 2021 року. Після попереднього відбору найцікавіші проекти перейдуть на етап створення дослідного зразка, який триватиме з 20 жовтня по 20 листопада. Потім учасники отримають два тижні (з 20 листопада по 6 грудня), щоб представити свій проект на суд журі. Фінал і оголошення переможців пройдуть у грудні.

Про компанію Atos
Atos - світовий лідер в області цифрової трансформації з річним оборотом понад 11 мільярдів євро. У компанії працює 105 000 чоловік. Група є лідером Європи в області кібербезпеки, хмарних і високопродуктивних обчислень і надає спеціалізовані комплексні рішення для всіх галузей в 71 країні світу. Atos - піонер у сфері декарбонізації і прагне пропонувати своїм клієнтам безпечні цифрові рішення зі зниженим викидом вуглецю. Atos працює під брендами Atos і Atos|Syntel. Atos є європейською компанією SE (Societas Europaea) і входить в Паризький фондовий індекс CAC40. Метою Atos є участь у розробці інформаційного простору майбутнього. Компетенції та послуги компанії допомагають накопичувати знання, займатися освітою і дослідженнями в багатокультурному середовищі і сприяють науково-технологічному прогресу. У всьому світі група допомагає своїм клієнтам, співробітникам і суспільству в цілому жити, працювати і розвиватися без шкоди для навколишнього середовища в безпечному інформаційному просторі.
Про компанію Dassault Systèmes
Компанія Dassault Systèmes, розробник платформи 3DEXPERIENCE, працює в інтересах всього людства. Вона надає організаціям і приватним особам системи 3D-віртуалізації для створення стійких інновацій. Створюючи віртуальні зліпки реального світу за допомогою Платформи 3DEXPERIENCE і додатків, їх клієнти отримують нові можливості в сфері інновацій, навчання і виробництва. Рішеннями Dassault Systèmes користується понад 290 000 компаній у всіх галузях, більш ніж в 140 країнах світу.
Про компанію Orange
Orange - один з найбільших телекомунікаційних операторів у світі. У 2020 році виручка компанії склала 42,3 млрд євро. На 30 червня 2021 року в ній працювало 139 000 чоловік у всьому світі, включаючи 80 000 співробітників у Франції. На 30 червня 2021 року абонентська база групи налічувала 263 млн користувачів у всьому світі, в тому числі 218 млн користувачів мобільного зв'язку і 22 млн користувачів широкосмугового доступу в інтернет. Група працює в 26 країнах. Orange під брендом Orange Business Services також є провідним постачальником глобальних ІТ- та телекомунікаційних послуг для транснаціональних компаній. У грудні 2019 року група представила свій новий стратегічний план Engage 2025, заснований на принципах соціальної та екологічної відповідальності, який передбачає радикальну трансформацію своєї моделі роботи. Група розширить діяльність у перспективних сферах та зосередить зусилля на обробці даних та AI, а також стане привабливим та відповідальним роботодавцем, відкритим для нових професій. Orange котирується на біржі Euronext Paris (ORA) і на Нью-Йоркській фондовій біржі (ORAN).
Про Renault Group
Renault Group йде в авангарді технологічних змін, які відбуваються сьогодні в сфері мобільності. Завдяки альянсу з Nissan і Mitsubishi Motors і власним унікальним компетенціям в області електрифікації Renault Group, в яку входять 5 брендів-партнерів (Renault, Dacia, LADA, Alpine і Mobilize), пропонує своїм клієнтам стійкі та інноваційні транспортні рішення. Компанія веде діяльність більш ніж в 130 країнах, а в 2020 році її продажі склали 2,9 млн автомобілів. В компанії працює понад 170 000 чоловік, які реалізують стратегічне бачення групи "Purpose every day", створюючи рішення мобільності, які роблять людей ближчими один до одного. Renault Group готова до боротьби на ринку і має намір здійснити амбітну трансформацію, націлену на збільшення прибутку. В її основі лежить розробка нових технологій і послуг, а також нова лінійка ще більш конкурентних, збалансованих і електрифікованих автомобілів. Група усвідомлює екологічні проблеми сучасного світу і до 2040 року має намір досягти вуглецевої нейтральності в Європі.
Про компанію STMicroelectronics
ST займається розробкою, виробництвом і продажами напівпровідникових компонентів. У компанії працює 46 000 чоловік. Ми є незалежним виробником пристроїв, у нас більше 100 000 клієнтів і тисячі партнерів, з якими ми проектуємо і створюємо продукти, рішення та екосистеми для їх завдань, які також допомагають берегти навколишнє середовище. Наші технології допомагають розвивати інтелектуальний транспорт, вести ефективний енергетичний менеджмент і здійснювати масштабне розгортання Інтернету речей і мобільних мереж 5G.
Про компанію Thales
Thales (Euronext Paris: HO) - це один зі світових лідерів в області передових технологій. Компанія інвестує в цифрові та наукомісткі інновації, такі як мережева взаємодія, великі дані, штучний інтелект, кібербезпека та квантові обчислення, створюючи впевненість у завтрашньому дні, необхідну для розвитку суспільства. В основі діяльності групи лежать інтереси звичайних людей. Вона пропонує своїм клієнтам, включаючи компанії, організації та органи державної влади, в оборонному та аерокосмічному секторі, а також в галузі транспорту, цифрової ідентифікації та безпеки, рішення, послуги та продукти, які допомагають їм виконувати свої основні завдання. У Thales працює 81 000 чоловік в 68 країнах. У 2020 році обсяг продажів групи склав 17 млрд євро. www.thalesgroup.com