RENAULT EZ-ULTIMO - робомобіль з преміальним сервісом

· EZ-ULTIMO - це новий етап в області сервісів замовлення автомобіля для конкретної поїздки, на одну годину або на цілий день.

· Як «персональний мобільний бізнес-зал» EZ-ULTIMO може занурювати клієнта в атмосферу преміального сервісу готелю, місця відпочинку або авіакомпанії.

· EZ-ULTIMO завершує тріо концептів, які демонструють майбутнє міського транспорту загального користування.

· EZ-ULTIMO повністю змінює час пасажирів в поїздці, надаючи будь-який контент за запитом.

На Паризькому автосалоні Група Renault представила концепт EZ-ULTIMO - автономного електричного робомобіля з мережевими можливостями для мобільних сервісів транспорту загального користування, що надає преміальне обслуговування для пасажирів. EZ-ULTIMO можна замовити для однієї поїздки, на одну годину або на цілий день, робомобіль призначений для людей, які хочуть отримати незабутні враження від індивідуального туру по місту, туристів, охочих зануритися в атмосферу преміального комфорту, і компаній, які хочуть запропонувати своїм клієнтам послуги перевезення пасажирів преміум-класу.

«Споживчі тенденції змінюються, і люди все більше переймаються ідеєю сервісів каршерінга та інших служб, що надають автомобілі для загального користування, що веде до зміни всієї парадигми міської мобільності. EZ-ULTIMO є втіленням цієї революції, пропонуючи унікальний і преміальний сервіс на борту робомобіля, який постачальники послуг можуть адаптувати під свої потреби. - зазначив Лоренс ван ден Акер, старший віце-президент Групи Renault з корпоративного дизайну. - EZ-ULTIMO, багато запозичує у сучасної архітектури і повністю інтегрований в розумні міста майбутнього, стане ексклюзивним засобом пересування для всіх. Розробляючи автономні електричні автомобілі з мережевими можливостями, ми відкриваємо нову захоплюючу еру автомобільного дизайну».

Привабливий і вишуканий французький дизайн

EZ-ULTIMO відкриває нові горизонти дизайну Renault. Пасажир може в повній мірі насолодитися поїздкою в просторі робомобіля, виконаному у вигляді персонального бізнес-залу з відповідним рівнем комфорту і послуг, які допоможуть як розслабитися, так і сконцентруватися на справах.

Комфортний робомобіль EZ-ULTIMO втілює обіцянку бренду Renault - EASY LIFE, зокрема, за рахунок зручного доступу через широку автоматичні двері і рухомого обертового сидіння, яке запрошує пасажира зайняти своє місце. Приватність пасажирів забезпечується фасеточними стеклами в верхній частині автомобіля. Вишуканий салон EZ-ULTIMO, натхненний інтер'єрною архітектурою, може бути зроблений на замовлення з преміальних матеріалів, таких як дерево, мармур та шкіра, що гарантує комфортну і приємну поїздку.

В EZ-ULTIMO використовується технологія автономного водіння 4-го рівня, що забезпечує широкий спектр використання робомобіля. EZ-ULTIMO підключається до різних інфраструктур, може бути адаптований для використання в місті, на трасах або в якості маршрутного громадського транспорту на виділених дорогах.

Новий досвід перебування на борту

У міру розвитку транспорту і появи автономних автомобілів з мережевими можливостями клієнти будуть прагнути розширювати свої можливості перебування на борту, змінюючи звичне проведення часу в дорозі як з точки зору особистих, так і професійних інтересів. Щоб стати частиною цієї революції, Група Renault інвестувала в Групу Challenges і разом з нею розробила першу концептуальну систему - Augmented Editorial Experience - імерсивне реалістичне середовище, яке під час поїздки пропонує персоналізований мультимедійний контент, дозволяючи пасажирам майбутнього EZ-ULTIMO використовувати час у дорозі, наприклад, для навчання.

Три концепта EZ

EZ-ULTIMO - це третій представник сімейства концептів Renault, в рамках якого компанія досліджує можливості автономних електричних автомобілів з мережевими можливостями і сервісів міського транспорту загального користування. В основі EZ-ULTIMO лежить багатофункціональна платформа Renault, яка також використовується для робомобіля EZ-GO і EZ-PRO. Розробники цього тріо надихалися ідеєю доступної мобільності для всіх, і ці повністю електричні автономні автомобілі з мережевими можливостями втілюють інноваційний погляд на майбутню систему транспорту загального користування.

Про Групу Renault

Група Renault виробляє автомобілі з 1898 р. Сьогодні це транснаціональна група, яка об'єднує кілька марок, яка продала майже 3,76 млн автомобілів в 134 країнах в 2017 р. Група має 36 виробничих майданчиків, 12 700 точок продажів і більше 180 000 співробітників. Для того, щоб відповідати серйозним технологічним вимогам майбутнього і продовжувати свою стратегію прибуткового зростання, Група зосереджується на міжнародному зростанні і забезпеченні взаємодоповнюваності п'яти своїх марок (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine і LADA), розвитку електричного транспорту та співробітництву з Nissan і Mitsubishi . Повернувшись в Formula-1 зі своєю заводською командою і активно беручи участь в Formula-E, Renault демонструє, що вважає автоспорт важливим фактором розвитку інновацій та розширення пізнаваності марки.